четвер, 19 травня 2016 р.

Школа -какой она была ...

В продолжении темы о строениях из предыдущей статьи привожу еще пару фотографий.


Никто не расскажет лучше о тех событиях, как сам их свидетель.
Из воспоминаний Шевченко Раисы Сергеевны.
«
… Школа тобі мала вигляд «містечка»: 3 жилих будинки з грубками. Топили ці грубки техпрацівниці Мележик Павлина Федорівна, Горбулич Ніна Гнатівна. Прийдеш бувало на роботу а в «хаті» чисто, тепло, пахне щойно підбіленою крейдою (груби білили). Учні молодших класів вчилися в будинку, де зараз проживає Дреєв Олександр Якович, а учительська та старші класи – кабінети були розташовані в слідуючих двох будинках. Біля середнього будинку знаходився хлів, де стояли клітки з кролями. Та й біля хліва було багато кліток. Цих кролів здавали, на ці гроші купували канцелярські приналежності. Наповнюваність класів була велика. Обідів не було організовано, але діти охоче займалися. Займалися в гуртках: танцювальному, хоровому, драматичному. Спортивне поле «було засіяне» школярами. І діти були добрі, щасливі, здорові.
Поруч цих будинків було закладено фундамент нової школи (це труд і клопіт директора школи на той час Верескуна Якова Максимовича). Весною 1965 року до школи було притягнуто два вагончики, в яких проживали будівники нашої школи ( з них Панасенко Лідія та Гаврилюк Василь знайшли свої подружжя серед місцевих жителів і залишилися жити в нашому селі).

»
И тем летом, ценою неимоверных усилий, школа была построена и введена в эксплуатацию.
Вот список учителей того года: Шаповалов Иван Иванович, Горбанев Григорий Кузьмич, Козленко Татьяна Федоровна, Огурный Артем Степанович, Задорожняя Варвара Яковлевна, Шевченко Раиса Сергеевна.
Торжественную линейку по этом поводу (и те самые вагончики на заднем плане) вы можете видеть на втором фото.
В апреле 2011 года школа была такой (ссылка ниже).
http://zlodeevka.blogspot.com/2016/04/blog-post_79.html
Она и сейчас почти такая. Только двери ее закрыты.
http://zlodeevka.blogspot.com/2016/05/blog-post_71.html
Выражаю благодарность за предоставленный материал для этой статьи Шенцовой Ларисе Яковлевне.

(статья была впервые опубликована 22.10.2012)

Немає коментарів:

Дописати коментар